Matin tavoitteet

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_css_main_element=”div {|| height: 400px;||}”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”off” show_pagination=”off” auto=”on” auto_speed=”10000″ parallax=”off” parallax_method=”off” auto_ignore_hover=”off” remove_inner_shadow=”off” background_position=”default” background_size=”default” hide_content_on_mobile=”off” hide_cta_on_mobile=”off” show_image_video_mobile=”off” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ custom_css_main_element=”div {|| height: 400px;||}”] [et_pb_slide background_image=”http://www.mattiparpala.fi/wp-content/uploads/2015/01/Parpala_banner_1280x400_1.png” background_position=”center” background_size=”cover” background_color=”#ffffff” use_bg_overlay=”off” use_text_overlay=”off” alignment=”center” background_layout=”dark” allow_player_pause=”off” text_border_radius=”3″ header_font_select=”default” header_font=”||||” body_font_select=”default” body_font=”||||” custom_button=”off” button_font_select=”default” button_font=”||||” button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” /][et_pb_slide background_image=”http://www.mattiparpala.fi/wp-content/uploads/2015/01/Parpala_banner_1280x400_2.png” background_position=”center” background_size=”initial” background_color=”#ffffff” use_bg_overlay=”off” use_text_overlay=”off” alignment=”center” background_layout=”dark” allow_player_pause=”off” text_border_radius=”3″ header_font_select=”default” header_font=”||||” body_font_select=”default” body_font=”||||” custom_button=”off” button_font_select=”default” button_font=”||||” button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” /] [/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Matin mielipiteet tiivistetysti

[/et_pb_text][et_pb_accordion admin_label=”Accordion”] [et_pb_accordion_item title=”Helsingistä yksi metropoli – kyllä”]

On järjetöntä, että Helsingin aluetta kehitetään kolmessa tai useammassakin palikassa.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Pisararata – kyllä”]

Haluatko, että VR myöhästelee vähemmän? Kaikista ehdotetuista hankkeista Pisara-rata olisi tähän paras apu, sanoi keskustapuolue mitä tahansa. Pisara on toteutettava välittömästi.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Wow-arkkitehtuuri – kyllä”]

Tarvitsemme määrällisesti rohkeamman rakentamisen lisäksi myös laadullisesti rohkeampaa rakentamista. Annetaan tilaa uusille kokeilulle – on tärkeämpää, että uskalletaan tehdä, kuin että yritetään kaikin voimin estää kaikki mahdolliset riskit.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Löysemmät melurajoitukset – kyllä”]

Kaupunkiin kuuluu elämä ja välillä hieman ääntäkin. Helsinki muuttuu paremmaksi lisää lupia antamalla, ei kieltämällä.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Homekoulujen korjaaminen – kyllä”]

Meillä on Helsingissä jo 59 koulua, joissa on jonkinasteisia vaurioita. Korjaustahti on liian hidas, ja sen nopeuttamiseksi tulisi etsiä uusia keinoja ja rahoitusta korjauksiin.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”EU – kyllä”]

Suomalainen maksaa EU:n jäsenyydestä yhdeksän euroa kuukaudessa – hyödyt, kuten liikkumisen vapaus ja rauha ovat valtavan paljon arvokkaampia. EU:ta pitää entisestään vahvistaa, jotta suomalaisyritykset voivat käyttää EU:ta ponnahduslautana maailmanmarkkinoille.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Ydinvoima – kyllä”]

Sukupolvemme tärkein tehtävä on ilmastonmuutoksen estäminen ja hidastaminen. Meidän on käytettävä sen eteen kaikki keinot – ydinvoima on yksi niistä. Rosatomin voimalaa en kannata – lupa olisi pitänyt mieluummin antaa suoraan Fortumille.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Kotihoidontuki tasan puolisoille – kyllä”]

Palkkaero on oikeasti iso sukupuolten välinen tasa-arvo-ongelma. Kaikki hyvät keinot kannustaa perheet jakamaan vapaat tasaisemmin on käytettävä. Kotihoidontuen jakaminen tasaisemmin on yksi erinomainen keino tähän.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Perhevapaasta suurempi osa isille – kyllä”]

Palkkaero on oikeasti iso sukupuolten välinen tasa-arvo-ongelma. Kaikki hyvät keinot kannustaa perheet jakamaan vapaat tasaisemmin on käytettävä. Kotihoidontuen jakaminen tasaisemmin on yksi erinomainen keino tähän.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Adoptio-oikeus homopareille – kyllä”]

Ehdottomasti. Kun lakeja säädetään, ylimmän periaatteen pitää olla ihmisten tasaveroinen kohtelu.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Viinit ruokakauppoihin – kyllä”]

Suomen alkoholipolitiikan rajoitukset ja verot menevät liian pitkälle. Siinä ei ole mitään järkeä, että Iisalmelta ja Keravan panimoista roudataan olutta myytäväksi Tallinnaan ja sieltä kuluttajat tuovat samat oluet takaisin. Sitä paitsi saamalla viinit ruokakauppaan piristämme vähittäiskaupan kilpailua ja saamme muitakin mahdollisuuksia käydä kaupassa kuin S tai K. Hyviä viinejä saa kaupasta ihan yhtä hyvin kuin ennenkin.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Maksuton koulutus – kyllä”]

Mahdollisuuksien tasa-arvo on arvoista yksi tärkeimpiä. Mahdollisuus maksuttomaan koulutukseen yliopistoon asti on tämän toteuttamiseksi aivan oleellista. Yliopistoissa on kuitenkin paljon muuta korjattavaa, kuten ”kaikkea kaikille” –periaatteen unohtaminen. Lue koko kirjoittamani juttu Aino-lehdestä: ”Näin yliopisto korjataan

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”NATO – kyllä”]

Suomi on osa läntistä, demokraattista ja vapaata arvoyhteisöä. NATO on länsimaiden yksimielisyyteen pohjautuva puolustusliitto, joka lisäisi Suomenkin turvallisuutta epävarmoina aikoina. NATO ei lisää kustannuksia – Suomen puolustusmenoja on pakko nostaa joka tapauksessa, jotta pidämme puolustuksemme iskukykyisenä.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Kuntaveron korottaminen – ei”]

Suomen verotus on katossa. Ainoa suunta, mihin meidän pitää aktiivisesti pyrkiä on alaspäin, niin nopeasti kuin mahdollista.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Maksuton joukkoliikenne – ei”]

Maksuton joukkoliikenne lisäisi vain lyhyitä matkoja. Mieluummin kannattaa keskittyä joukkoliikenteen tason parantamiseen esim. poikittaisliikenteessä.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Yleiskaavan avaaminen Malmin vuoksi – ei”]

Päätökset on valitettavasti nyt tehty. Yleiskaavan avaaminen johtaisi dominoefektinä moniin muihinkin muutoksiin – on kaupungin kehittämisen kannalta kestämätön ratkaisu lähteä tekemään suurta osaa yleiskaavasta uusiksi.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”Alueellistaminen – ei”]

Virastojen pitää toimia siellä, missä ne ovat tehokkaimmillaan. Esimerkiksi Lääkeviraston siirto pois Helsingistä oli farssi, jossa hukattiin valtavasti kriittistä osaamista. Kun valtio toimii fiksusti, firmat kyllä investoivat ja rakentavat muuallekin kuin Helsinkiin.

[/et_pb_accordion_item][et_pb_accordion_item title=”HITAS-järjestelmä – ei”]

HITAS on tulonsiirto veronmaksajilta arvonnassa voittaville, yleensä vähintäänkin keskiluokkaisille asunnonostajille. Ei ole järkeä käyttää tähän kaupungin varoja.

[/et_pb_accordion_item] [/et_pb_accordion][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″ specialty_columns=”2″][et_pb_row_inner admin_label=”row_inner”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Matin korjauslista 2015-2019

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner admin_label=”row_inner”][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Helsinki metropoliksi” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/helsinki-metropoliksi/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen (ja moni lähikuntakin) ovat käytännössä yksi kaupunki, jossa vain on monta keskustaa. Nykyisissä hallinnollisissa kuntarajoissa ei ole järkeä, vaan ne johtavat asukkaiden kokonaisedun vastaiseen osittaisoptimointiin esimerkiksi kaavoituksessa ja palveluiden järjestämisessä…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Uudet työpaikat takaavat hyvinvoinnin” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/uudet-tyopaikat-takaavat-hyvinvoinnin/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Yksityisen sektorin kokemuksensa, kansainvälisen taustansa ja kauppatieteellisen koulutuksensa ansiosta Matti ymmärtää hyvin, miten työpaikat syntyvät niin ruohonjuuri- kuin järjestelmätasolla…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Valtiontalous terveeksi” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/valtiontalous-terveeksi/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Tarvitsemme tehokkaampaa palvelutuotantoa, fiksumpia julkisia hankintoja ja selvemmin määriteltyjä julkisen sektorin rajoja. Tärkeintä on aina se, että palveluita saa, kun niitä tarvitsee – toisarvoista on se, kuka niitä tuottaa…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Koulutus ja tutkimus kantavat Suomea” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/koulutus-ja-tutkimus-kantavat-suomea/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Suomi pärjää globaalissa maailmassa vain niin, että meillä on osaavaa työvoimaa ja erinomainen ympäristö koulutetulle työvoimalle. Suomen on oltava yhteiskunta, johon korkean tuottavuuden yritysten on järkevää asettua…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Kansainvälinen Suomi” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/kansainvalinen-suomi/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Halusimme tai emme, maailman globalisoituessa Suomi nähdään yhä enemmän yhtenä jäsenmaana EU:ssa. Suomen menestykseen vaikuttaa huomattavan paljon se, miten EU kokonaisuutena pärjää. Olemme hyötyneet merkittävästi rauhasta ja EU:n talousalueesta, ja tarvitsemme jatkossakin vahvaa EU:ta…

[/et_pb_blurb][/et_pb_column_inner][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Yrittäjyys kunniaan, sääntely seis” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/yrittajyys-kunniaan-saantely-seis/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Suomen on muututtava nykyistä ketterämmäksi, jotta pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. Tarvitsemme viranomaisiin asti ulottuvaa ”can do” –asennetta: yrittäjän pitää voida keskittyä yritystoimintaan, ei lupalappujen täyttämiseen…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Politiikka on korjattava” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/politiikka-korjattava/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Uuden eduskunnan on pystyttävä tekemään yhteistyötä yli puolue-, sukupolvi- ja vaalikausirajojen. Kansanedustajien on ymmärrettävä, että Suomi ei ole suljettu saari vaan osa muuttuvaa Eurooppaa ja maailmaa, jossa Suomen pitää olla avoin ja aktiivinen tekijä…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Tasa-arvoisempi Suomi” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/tasa-arvoisempi-suomi/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Sukupuolineutraalin avioliittolain voimaan saattaminen on ollut yksi tämän eduskunnan parhaita päätöksiä. Edelleen tasa-arvoasioissa on korjattavaa: sukupuolten välisessä tasa-arvossa yksi suurimmista haasteista on miesten ja naisten palkkaero…

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Puolustuskyky turvattava” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/puolustuskyky-turvattava/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Suomi on osa vapaata, demokraattista, läntistä arvoyhteisöä – ja sellaisena sen pitää kirkkaasti myös säilyä. Venäjän toimintaa ei pidä hyssytellä.

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Ilmastonmuutoksen torjunta” url=”www.mattiparpala.fi/korjauslista-2015-2019/ilmastonmuutoksen-torjunta/” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#008891″ use_circle=”on” circle_color=”#ffffff” use_circle_border=”on” circle_border_color=”#008891″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Maailman tasolla korjauslistan ykkösasia on ilmastonmuutos. Sen ratkaisuun tarvitsemme käyttöön kaikki keinot, kuten uusiutuvan energian, ydinvoiman, hajautetun energiantuotannon, vähäpäästöiset ja muut uudet liikennemuodot…

[/et_pb_blurb][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.