Categories
kaupunginvaltuusto

Asuntojen rakentamistavoitetta nostetaan, hitas puretaan – vihdoin

Asuntojen rakentamistavoitetta Helsingissä kiristetään tuhannella 8 000 asuntoon vuodessa!

Tämä on hyvä ja oikein, sillä kuten kansainvälinen tutkimus on osoittanut, paras tapa tapella kasvavan kysynnän aiheuttamaa hintojen kohoamista vastaan on yksinkertainen: tarjonnan lisääminen.

Kaupunki on ekosysteemi, joka kehittyy suotuisasti vain, kun koko yhteisö voi hyvin. Hyvän elämän edellytys on, että toimeentulo on järjestettävissä ammatista riippumatta, oli sitten asiantuntijatyössä, julkisen sektorin työssä tai palveluammatissa. Asukkaat tarvitsevat toisiaan, eikä mikään kaupunki pyöri niin, että siellä on varaa asua vain harvoilla ja valituilla. Siksi kaupunkipolitiikan keskeisenä tavoitteena täytyy olla asumisen kysynnän noususta aiheutuva kustannusten nousun hillitseminen.

Toinen hieno asia ohjelmassa hitas-järjestelmän purkaminen: hitaksessa on loppuviimein kyse veronmaksajien tuen arvonnasta, missä pärjätäkseenkin täytyy jo olla suhteellisen hyväosainen. Järjestelmä on siksi perustavanlaatuisesti ongelmallinen ja korjauskelvoton. Kuten edellä todettu, kaikille kohtuuhintaisempaan asumiseen lopulta paras keino on lisärakentaminen, ja siihen nyt onneksi yhteistuumin ryhdytään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.