Categories
kuntavaalit 2021

Ehdolla jatkokaudelle

Kuten Helsingissä tänään, myös kuntapolitiikassa välillä sataa, välillä paistaa. Monien Helsinki-kanavaa katsoneiden tavoin en itsekään ole ensimmäisen valtuustokauteni aikana täysin välttynyt pohtimasta, että onkohan tämä kaikki aina aivan tarpeellista tai järkevää.

Demokratian ominaisuuksiin kuitenkin kuuluu moniäänisyys ja tietty päätöksenteon hitaus – ja on muistettava, että suuri osa päätöksenteosta Helsingissäkin tapahtuu ilman sen kummempia taisteluita tai teatteria. Yhteistyö useimpien poliittisten ryhmien välillä on pääsääntöisesti sujuvaa, vaikka erimielisyyksistä aina mielellään uutisoidaankin.

Ensimmäisellä valtuustokaudella on ollut mielenkiintoista ymmärtää konkreettisesti, miten suurta vipuvoimaa jotkut voivat isoissakin organisaatioissa käyttää, kun aloitekyky ja visionäärisyys – kyky nähdä miten asiat voisivat mennä – yhdistyy kykyyn viedä asioita visioituun suuntaan.

Joskus visiot törmäävät “poliittiseen realismiin”, mutta joskus voi tapahtua asioita, joita ei olisi voinut uskoa edes mahdolliseksi.

Politiikka on myös maratonlaji, jossa kerrytetty kokemus, osaaminen ja verkostot auttavat viemään asioita oikeaan suuntaan. Itse olen vielä ensimmäisen kaudenkin jälkeen moniin verrattuna noviisi, mutta uskon oppineeni jo paljon.

Paljon aurinkoisia hetkiä on tällä kaudella tuottanut esimerkiksi Helsingin ja Vantaan omistama Vantaan Energia, jossa olemme riuskasti rakentaneet päästöjen vähennyspolkua 650 000 tonnista kohti nollaa (n. 50% tehdään 2017-2021 valtuustokauden aikana) samalla, kun yhtiön kannattavuudesta ja osingonmaksukyvystä on pidetty oikein hyvää huolta. Kiitos tästä kuuluu sekä erinomaiselle johdolle että ennakkoluulottomille hallituskollegoille.

Kunnianhimoton ei ole myöskään esim. Helsingin Sataman hiilineutraalisuusohjelma, joka on satamien sarjassa maailman edistynein ja Greenest Port of the Year -palkittu.

Ensimmäinen valtuustokauteni, melkoista hurlumheitä töiden ohella 2017-2021, päättyy keväällä vaaleihin. Olen päättänyt yrittää pysyä kiireisenä myös vuodesta 2021 eteenpäin, ja siksi pyrin jatkokaudelle kaupunginvaltuustoon tekemään jatkossakin Helsingistä yhä fiksumpaa, kivempaa ja ympäristöviisaampaa kaupunkia. Helsingin kokoomus siunasi tämän pyrkimyksen piirikokouksessaan tänään, ja näin olen siis virallisesti ehdolla.

Jos haluat mukaan pohtimaan, että miten sitä fiksumpaa, kivempaa ja ympäristöviisaampaa kaupunkia ensi kaudella rakennetaan, olethan yhteydessä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.