Categories
Uncategorized

Kirje helsinkiläisille

aa_numero56_pngHyvä helsinkiläinen,

kirjoitan sinulle, sillä nämä vaalit ovat Suomen tulevaisuuden kannalta poikkeuksellisen tärkeät. Olemme viime vuodet luottaneet siihen, että ennen pitkää tulee käänne, joka laittaa taloutemme tasapainoon. Olemme korottaneet veroja. Olemme ottaneet lainaa. Olemme sortuneet poliittiseen kinasteluun, jonka tuloksena suuri osa tälle kaudelle suunnitelluista uudistuksista on kaatunut.

Kirjoitan sinulle, sillä olemme olleet väärässä. Olisi jälkiviisastelua kertoa, miten monin tavoin meidän olisi pitänyt toimia toisin. Olisi haihattelua väittää, että kyllä minä, tai kyllä me, olisimme tehneet asiat eri tavoin. Meillä on ollut monta hyvää syytä uskoa itseemme.

Sillä onhan Suomi on tehnyt ihmetekoja ennenkin.

Kuka olisi ikinä uskonut, että aikanaan köyhä, pieni ja syrjäinen maa menestyisi vielä näin hyvin. Kuka olisi uskonut, että ihmiset valtamerten tuolla puolen asti ihailevat koulutustamme, tasa-arvoamme, avoimuuttamme, kansainvälisyyttämme, osaamistamme. Suomalainen unelma on osoittautunut paljon amerikkalaista kestävämmäksi ja voimakkaammaksi.

Mutta unelma ilman tekoja sen eteen voi haurastua ja hälvetä. Siksi olemme käännekohdassa.

Olemme tienhaarassa, jossa meidän on valittava, mihin ja kehen luotamme. Luotammeko niihin, jotka edelleen uskovat tähän unelmaan, mutta jotka ovat valmiita tekemään töitä sen säilyttämiseksi? Vai luotammeko niihin, joille unelma on jo kerran saavutettu, ja joille muuttuminen on vain uhka?

Minä uskon, että Suomi on maailman paras maa. Mutta minä uskon myös, että me pystymme vielä parempaan. Mutta se vaatii parhaat voimat, joilla on halua laittaa itsensä likoon täysillä koko Suomen kokonaisedun eteen, välittämättä puoluerajoista, eturyhmäajattelusta tai vaalikausista. Siksi lähdin ehdolle eduskuntaan.

Kun tuuli yltyy Helsingin edustalla, jotkut laskevat purjeet ja suuntaavat kohti satamaa. Toiset taas kääntävät keulan myötätuuleen ja suuntaavat voimalla seuraavien aaltojen yli, purjehtimaan kohti uusia mahdollisuuksia. Näin haluan Suomenkin tekevän.

Luottavaisin mielin kohti uusia mahdollisuuksia, isompiakaan aaltoja pelkäämättä. Lähde mukaani korjaamaan Suomea.

Matti

Kirje on ilmestynyt Elävä Helsinki -lehdessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.