Koulutus ja tutkimus kantavat Suomea

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_slide heading=”Koulutus ja tutkimus kantavat Suomea” background_color=”#ffffff” alignment=”center” background_layout=”dark” background_image=”http://www.mattiparpala.fi/wp-content/uploads/2015/01/Parpala_banner_1920x500px_tausta1.jpg” /][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Matti on taustansa ansiosta koulutus-, tutkimus- ja innovaatiopolitiikan asiantuntija, ja ymmärtää että Suomen menestys voidaan turvata vain riittävällä koulutuksen ja tutkimuksen rahoituksella sekä rakenteellisella uudistamisella.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Suomi pärjää globaalissa maailmassa vain niin, että meillä on osaavaa työvoimaa ja erinomainen ympäristö koulutetulle työvoimalle. Suomen on oltava yhteiskunta, johon korkean tuottavuuden yritysten on järkevää asettua.

  •  Koulutus kaikilla asteilla on säilytettävä maksuttomana suomalaisille opiskelijoille. Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen rahoitus on turvattava, jotta sekä opetuksen että tutkimuksen laatua voidaan parantaa.
  • Korkeakoulukenttää pitää kuitenkin uudistaa radikaalisti: yliopistot ja ammattikorkeakoulut on yhdistettävä yhden korkeakoululain alle, jotta korkeakoulut voivat tehostaa toimintaansa ja nostaa vaikuttavuuttaan sektorirajoista välittämättä. Emme tarvitse yli neljääkymmentä erillistä korkeakoulua – unohdetaan ”kaikkea joka paikassa kaikille” –periaate.
  • Uudistetaan kandidaatin tutkinnot nykyistä laajemmiksi ja työelämälähtöisemmiksi, ja nopeutetaan näin korkeakouluihin pääsyä. Maisterintutkinnon suorittamisen pitää olla jatkossakin mahdollista, mutta se ei ole itseisarvo – työpaikan saaminen on.
  • Opintotuen on turvattava opiskelijoille kohtuullinen toimeentulo. Valtion takaaman opintolainan maksimimäärä kaikkiin opintoihin on nostettava ulkomaisten opintojen tasolle (700 e/kk) kokopäiväisen opiskelun mahdollistamiseksi. Tulorajojen on kohottava palkkatason mukana.
  • Koulutusviennin edistämiseksi korkeakouluille voidaan strategisissa yksittäistapauksissa (esim. opettaja- tai huipputekninen koulutus) myöntää lupa periä itse määrittämiään lukukausimaksuja EU/ETA-maiden ulkopuolisilta opiskelijoilta. Valtion määräämä yleinen maksutaso ei ole järkevä kenenkään näkökulmasta.
  • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö järjestää esimerkillisen tehokasta palvelua omassa kohderyhmässään. Varmistetaan YTHS:n kaltaisten innovaatioiden toiminta ja laajennetaan YTHS myös amk-opiskelijoille.

Takaisin korjauslistaan >

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”on” auto_speed=”5000″ parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_slide heading=”Tule mukaan vaalitiimiin” button_text=”Liity mukaan” button_link=”http://www.mattiparpala.fi/liity-tiimiin/” background_color=”#008891″ alignment=”center” background_layout=”dark” /][et_pb_slide heading=”Haluatko olla mukana rahoittamassa Matin kampanjaa?” button_text=”Lahjoita” button_link=”https://holvi.com/shop/Parpala2015/” background_color=”#00494e” alignment=”center” background_layout=”dark” /][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.