Yrittäjyys kunniaan, sääntely seis

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_slide heading=”Yrittäjyys kunniaan, sääntely seis” background_color=”#ffffff” alignment=”center” background_layout=”dark” background_image=”http://www.mattiparpala.fi/wp-content/uploads/2015/01/Parpala_banner_1920x500px_tausta1.jpg” /][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Matti on itsekin kasvavan yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja tietää, että Suomen talouden suurin potentiaali piilee kasvuyrittäjissä ja hedelmällisessä yritysympäristössä.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Suomen on muututtava nykyistä ketterämmäksi, jotta pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. Tarvitsemme viranomaisiin asti ulottuvaa ”can do” –asennetta: yrittäjän pitää voida keskittyä yritystoimintaan, ei lupalappujen täyttämiseen.

 

 • Eduskunnan on otettava käyttöön ”Pienet ensin” –periaate: on aina ensin tutkittava, selviävätkö pienet ja kasvavat yritykset sääntelyn tuomista velvoitteista ilman työpaikkojen vaarantumista? Erilaisia säädöksiä pitää vähentää ja jäljellejääviä lupamenettelyjä tehostaa nykyisestä tuntuvasti.
 • Uusia investointeja Suomeen on kannustettava kaikin keinoin. Yrityksessä pidettävän ja uudelleen Suomeen investoitavan voiton verotusta on edelleen kevennettävä.
 • Julkista hankintaosaamista pitää lisätä voimakkaasti. Pienyrityksillä on oltava aito mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin, erityisesti IT-hankinnoissa. Julkiset palvelut on pääsääntöisesti toteutettava avoimena datana ja rajapintoina.
 • Bisnesenkeleiden verohelpotusta tulee jatkaa ja laajentaa, jotta houkuttelemme kotimaista pääomaa pysymään Suomessa ja ulkomaista pääomaa löytämään suomalaisia sijoituskohteita.
 • Optiojärjestelyin mukaan otettuja kasvuyrityspartnereita on kohdeltava verotuksessa samoin kuin alkuperäisiä perustajia.
 • Julkisen sektorin sohiminen pienyrityskentällä pitää minimoida. Tekes-kasvurahoitus järkeistettävä: yksityisen sijoituksen saaneille yrityksille voidaan maksaa Tekes–vastinrahoitus automaattisesti.
 • Perintöveron korotus on peruttava ja yrityksen sukupolvenvaihdoksia, samoin kuin realisoimiskelvottoman pääoman (esim. syrjäinen asunto) perimistä koskevat epäkohdat on korjattava.
 • Kasvuyrittämisen verokannustimet: yrityksen perustajille kevennetty pääomatulovero (20 %) yrityksen myynnin yhteydessä.
 • Yrittäjyys yhdeksi aineeksi lukioihin ja ammattioppilaitoksiin.
 • Osinkojen osittainen verovapaus ulotettava myös listattuihin yrityksiin – listaus on hyvä tapa rahoituksen hankkimiseen, eikä verotuksen pidä syrjiä yrityksiä sen mukaan, ovatko ne listattuja vai eivät.
 • Kumotaan viimeisimmät alkoholilainsäädännön hölmöydet mukaan lukien mainonnan tiukimmat rajoitukset. Vapautetaan pienpanimoiden ulosmyynti ja sallitaan viinien myynti ruokakaupoissa.
 • Huolehditaan, että uudet matkustajaliikenteen hintoja pudottavat palveluinnovaatiot kuten Onnibus ja Uber saavat asiallisen toimintatilan Suomessa.

 

Takaisin korjauslistaan >

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”on” auto_speed=”5000″ parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_slide heading=”Tule mukaan vaalitiimiin” button_text=”Liity mukaan” button_link=”http://www.mattiparpala.fi/liity-tiimiin/” background_color=”#008891″ alignment=”center” background_layout=”dark” /][et_pb_slide heading=”Haluatko olla mukana rahoittamassa Matin kampanjaa?” button_text=”Lahjoita” button_link=”https://holvi.com/shop/Parpala2015/” background_color=”#00494e” alignment=”center” background_layout=”dark” /][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.