Categories
Blogi

On aika tasa-arvoiselle avioliittolaille

Tasaveroisuus on ykkösperiaate lakia säätäessä. Se tarkoittaa sitä, ettei naimisiinmenon jälkeen tarvitse vääntää nimenmuutoksesta kuukausia, että on oikeus perustaa perhe, ja että kohdellaan muutenkin avioparina ihan kuten heteropareja tähän asti.

Puhuin tänään yhden kokoomusäänestäjän kanssa, joka sanoi suunnilleen näin: “Mäkin olin joskus tästä asiasta toista mieltä, mutta sitten joskus kymmenen vuotta sitten mä rupesin miettimään, että mitäs hiton väliä sillä oikeastaan on lain kannalta, että onko joku homo tai lesbo. Sitten mä vaihdoin mun kantaa.”

Jokaisen toisiaan rakastavan parin rakkaus on arvokasta, ja se on voitava sinetöidä avioliitolla riippumatta parin sukupuolista. Kun lakeja säädetään, ylimmän periaatteen pitää olla ihmisten tasaveroinen kohtelu. Tasaveroisuus tarkoittaa sitä, ettei naimisiinmenon jälkeen tarvitse vääntää nimenmuutoksesta kuukausia, että on oikeus adoptoida ja perustaa perhe, ja että kohdellaan muutenkin avioparina ihan kuten heteropareja tähän asti.

Huomisessa äänestyksessä on kyse arvojohtajuudesta, ja sitä johtajuutta toivon myös jokaisen kokoomuslaisen kansanedustajan näyttävän. Toivon kaikille edustajille huomiselle sydämeni täydeltä rohkeutta sanoa kyllä tasa-arvoiselle avioliittolaille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.